Fitnestä ja varusteita

Hello!

Fitnessbuumi on kuumimmillaan, kaikki puhuu siitä ja kaikki haluaa olla sitä. On Fitnesspäiväkirjaa, on Fitnessbloggareita, on Fitnessruokaa, on Fitnesskuteita, on Fitness ajattelua. Mitä se Fitness sitten oikein on? Pärjääkö tavallinen punttipirkko enää ollenkaan kuumille Fitnesskissoille? Tai uskaltautuuko perus salisirkka enää ollenkaan salille ilman uusinta Six Deucea? Käydäänkö salilla enää ollenkaan hakemassa lihastuntumaa, reenaamassa oikeasti tai tavoitellaanko sillä treenaamisella jotakin? Vai käydäänkö siellä jutustelemassa varaten laitetta muilta reenaajilta, esittelemässä uusia pöksyjä tai tiirailemassa muita reenaajia? Helsingin Fitnesskisoja katsellessani väkisinkin mieleeni heräsi kysymys pikkuruisissa bikineissä, valtavissa silikonitisseissä, tekokynsissä ja irtoripsissä lavalle astelevista nälkäkuoleman partaalla olevista nuorista tytöistä, että mikä heidän motiivinsa on? Heistä monesta näki, ettei puntti ole juuri noussut. Voiko heistä ja urheilusta puhua enää samassa lauseessa? Toisinaan eksyn  bikinifitness lavoille tavoittelevan nuoren tytön blogiin, jossa hän kirjoittaa juuri aloittaneensa kuntosaliharrastuksen ja kahden kuukauden päästä alkaa dieetti?? En ymmärrä. Suurin osa urheilijoista tekee vuosikausia kovaa duunia fysiikkansa eteen, elävät kurinalaista elämää ja treenaavat veren maku suussa lähes joka päivä. Onko näille oikeille urheilijoille oikein, että lavalla heidän viereensä astelee tyttö, jossa ei ole mitään aitoa ja lihaksetkin erottuvat vain sen takia, että rasvaprosentti on ajettu liian alas?

Mietin mielessäni, että eikö fysiikka- ja muoti/kauneuskisat voisi olla ihan erikseen, jolloin sijoitukset jaettaisiin pelkän fysiikan perusteella? Milloin fysiikkalajeissa on alkanut se kaikki muu olla niin tärkeässä roolissa? Eräskin nuori daami kirjoitti blogissaan, että hän käy ensin hakemassa tissit ja vasta sen jälkeen alkaa treenaamaan, koska haluaa olla täysin valmis lavalla, WHAT?? Minkälainen ajattelutapa tuollaisella tytöllä on, mitä hän tavoittelee, miksi hän haluaa kilpailla fysiikkalajissa? En missään nimessä tarkoita, että lavalle pitäisi nousta äidin perintöbiksuissa vuodelta 1960 vaan sitä, että eikö pääpaino pitäisi kuitenkin olla fysiikassa eikä oheistuotteissa?

Jokatapauksessa onnea jokaiselle itsensä ylittäneelle kisaajalle.

Fitneksestä voimailuun. Pikkuhiljaa alkaa pieneen mieleen nousta ajatuksia voimannostosta. Tiedän nälkä kasvaa syödessä, enkä aijo kiivetä hanuri edellä puuhun vaan opiskelen alaa ensin. Haluan oppia kyykkäämään kunnolla. Sain toissapäivänä ilokseni kuulla kyykkääväni päin persettä ja samalla sain pikaopastuksen kyykyn saloihin. Tottahan se on, en mä ole osannut kyykätä. Tämän asian voi todeta niinkin yksinkertaisesti, ettei hanuri ole ollut kertaakaan kunnolla hellänä kyykkytreenin jälkeen. Ei se ota jos ei annakaan, sitkeää harjoittelua ilman painoja, pienillä painoilla ja lonkkien liikkuvuusharjoittelua. Eilisen naurettavan pienin painoin tehty tekniikkareeni tuntuu nyt takalistoissa jopa niin paljon, ettei istuminen ole nautinto. No, istuminen tappaa varmemmin kuin tupakan poltto, joten istutaan vähemmän :D Hanurin aktivoiminen on varsin vaikea homma, mutta olen päättänyt oppia kyykkäämään!

Mitäs se voimailijaksi haaveileva tarvitsee tullakseen isoksi ja vahvaksi?

Vähintään 200 litran kassi
Vähintään 200 litran kassi ;)
hanskat
Nyt unohdetaan kalliit salihanskat ja astellaan paikalliseen sekametelikauppaan. Puutarhahanskoilla saa parhaan pidon tangosta ja hintaa näillä verrattomilla apuvälineillä on muutama sentti.
kengät
Lonsdalen kenkiä myy esim. Sportsdirect huokeaan hintaan.
Käskettiin ostaa kyynärlämmittimet. Koko käden kivan keltaiset löytyi veljeni auton takaluukusta.
Käskettiin ostaa kyynärlämmittimet. Koko käden kivan keltaiset löytyi veljeni auton takaluukusta. Näiden oikea käyttötarkoitus lienee suojaamaan käsiä kuumalta…
Kyllä pysyy nivelet lämpöisenä :D
Kyllä pysyy nivelet lämpöisenä :D
Fastin vetoremmit sisäänajettuna.
Fastin vetoremmit sisäänajettuna.
Suojaamaan ranteita raskailta painoilta.
Rannetuet suojaamaan ranteita raskailta painoilta.