Lomailua ja painonnostoa

Hellou kaikki napapiirin sankarit!

Kesälomat pidetty ja reeni kulkee.
Vietin lasten kanssa viimeisen lomaviikon Bulgariassa Albenassa. Albena on pieni kylä n. 40km Varnasta. Kylään johtaa yksi ainoa tie. Albena on suljettu alue, portilla seisoo vartija ja jokaisen tulevan ja lähtevän on esitettävä kulkulupa portilla. Albenassa on upeat hiekkarannat, joissa miljoonia kauniita simpukoita. Aallokko on usein niin korkea, ettei uimaan tahdo päästä. Uintirajoituksista pitää huolen useampi rantavahti. Pojat saivat uida noin 3 metriä rannasta ja muutaman minuutin jälkeen rantojen karbaasi ajoi ne pois vedestä. Vähän turhankin tarkkaa… Albenan hintataso oli todella korkea. Hotellin kaupassa jäätelöt, nuudelit, karkit, kahvi ym. maksoi jopa tuplasti Suomeen verrattuna. Esim. nuudelipussi oli 1,70e. Ravintolassa syöminen kolmelta 20-40e luokkaa.

Kävimme paikallisbussilla Varnassa. Hintataso laski heti puoleen. Mieleen jäi ihana pieni kuppila. Söimme pizzaa, hampurilaista ja kolmioleipiä, ranskalaisia, juomat ja ihanat leivonnaiset ja jäätelöt kahvien kera yht. 15e. Tarjoilija oli aivan ihastuttava tyttö, jaksoi hymyillä ja olla ystävällinen, jätin kunnon tipit. Albenassa tipit jäivät usein 0,50-1e laskun loppusumman takia. Varnasta löysin itselleni maastanostoon sopivat collarit, vapaa- ajan kengät, miehelle hajuvettä ja pojille vaatteita. Seuraava lomareissu suuntautuu varmasti Varnaan. Ilmeisen seksikästä on nykyään matkustaa Puolaan tai Kroatiaan. Kroatian valmismatkat ovat (ainakin tällä hetkellä) aivan sikahintaisia. Omalla autolla matkaan menisi ehkä 3 päivää ja näin viivan alle jäisi murto- osa. Puolaan pääsee halvalla ja kesä taitaa alkaa jo huhtikuussa? Saa nähdä mikä kohde ensi kesänä löydetään.

Tämä taisi olla viides Bulgarian matka. Bulgaria siksi, että siellä on pääasiassa aina lämmin, lyhyt lento ja edullinen hintataso. Huoneistohotellin etu, näin hintatietoisen matkaajan mielestä, on se, että toisen lämpimän ruuan voi valmistaa itse. Me söimme lounaalla jäätelöä, banaania, pähkinöitä ja nuudelia. En voisi kuvitellakaan, että kävisin 2 kertaa päivässä ravintolassa syömässä tai käyttäisin taksia juuri mihinkään. Olihan tuo paikallisbussin käyttö suht eksoottinen kokemus, mutta hintaero taksiin oli huomattava. Kesken matkaa eläkeiän ylittänyt bussikuski löi liinat kiinni keskelle suurinta aamupäivä ruuhkaa, nousi tuolistaan ja alkoi veivaamaan auton ikkunoita ja kattoikkunaa kiinni. Siinä veivatessaan jutteli kovaan ääneen ”air conditioning. air conditioning, air conditioning. Asia selvä. Ja iloinen matka kohti Varnaa sai jatkua ilmastoinnin viileässä tuulahduksessa. Aurinkoa saatiin kivasti, vaikka viimeisten kolmen päivän sateet pitivät lomailijat sisätiloissa. Koska matkailu on asenteesta kiinni, emme antaneet sateisen sään häiritä, pojat saivat pelata silmänsä sikkuralle ja mä luin 4 kirjaa. Hyvästä kirjasta on loma tehty.

20150817_180335Ainoa mikä Albenassa oli edullista, oli viina ja tästä syystä Happy Hour oli lähes koko ajan. Viinaa tuli juotua enemmän kuin kolmena kokonaisena vuotena= 4 drinkkiä ja puolikas Smirnoff Ice ;) Óle!

Heti loman jälkeen tietenkin ruotuun niin ruuassa kuin reenissäkin. Pidin 3 päivän täysin hiilarittoman puhdistuskuurin. Voi sitä olotilaa viikon mässäilyn jälkeen, yäk :(. Kolme päivää hiilarittomalla riitti hyvin.

Koulukaverini kanssa juttelimme painonostosta. En ole koskaan kokeillut lattiasta rinnalle ja työntöä. Olen tehnyt käsiroikunnasta rinnalle+ työnnön. Tänään päätettiin reenikaverin kanssa koittaa miten se tanko nousee. Tein muutamia sarjoja lisäten painoja. Viimeiseksi sarjaksi jäi 60kg, joka ei noussut rinnalle. Onnistunut sarja siis 3 x 1 x 55kg. Olen ensikertalaisena tuohon ihan tyytyväinen. Tanko ei tuntunut painavalta tosin tekniikkaa pitää harjoitella, josko ensi kerralla?? Loistava koko kropan voimaliike. Latasin siitä Youtube videon, mutta jostain syystä laatu on aivan karmea sorry. Itse kun analysoin liikettä niin räjähtävyyttä rutkasti lisää, tuohan on kuin mummot rollaattoreilla Citymarketin mammutti markkinoilla ;)